Det är en unik satsning för att få skidåkande motionärer att ta sig in på topp 1000 (herrar) respektive topp 250 (damer) i Vasaloppet.

Samtidigt är det ett annorlunda nätverk för företagsledare och chefer som har ett gemensamt brinnande intresse för längdåkning, där det knyts värdefulla kontakter.

Nätverket har sedan 2012 fått hundratals skidåkande företagare/chefer att göra oanade förbättringar i Vasaloppet.

Artikelbild

| Nätverkare. Grundaren Fredrik Exixon tillsammans med Per Lenndin, Piteå , som sköter det nya skidnätverket CCC1000 som nu även nått Norrbotten.

Satsningen har startats i Mellan och Syd-Sverige medan de nordligaste länen varit en vit fläck.

Nu utökas satsningen till Norr- och Västerbotten med CCC1000 Norr.

– Det är glädjande att grundaren Fredrik Erixon nu gör satsningen på Norr- och Västerbotten möjlig. Det ska bli fantastiskt spännande och inspirerande att få möjligheten att ansvara för en grupp motionärer som verkligen bestämt sig för att förbättra sin skidåkning, säger Per Lenndin i ett pressmeddelande.

– Nu är det läge att öppna norrlandsfönstret, menar Fredrik Erixon. Nätverket finns då etablerat över hela landet. CCC1000 Norr erbjuder gemenskap och ett tufft träningsupplägg där fokus ligger på att du ska bli en bättre skidåkare och nå en bra placering i Vasaloppet. Konceptet har funnits sedan säsongen 2012, med start i Stockholm och har breddats successivt och erbjuds nu till norra Sverige med Piteå som bas.

– Det kommer även att genomföras en hel del träningspass i både Skellefteå och Luleå, konstaterar Piteåbon Per Lenndin.

I tillägg till regelbundna träningar erbjuds också läger för att ytterligare vässa formen inför Vasaloppet och stärka sammanhållningen i gruppen.

Åkarna deltar även på gemensamma tävlingsresor, bland till långloppet La Diagonela i Schweiz. Totalt rymmer satsningen fem träningsläger första året och 30 sammankomster. Första året finns bara tio platser att söka för att vara med i nätverket i Piteå.

CCC1000 riktar sig till högpresterande individer, både kvinnor och män, som vill bli bättre skidåkare. Träningsupplägg och tidplan för CCC1000 styrs för att toppa medlemmarnas form till fullo för Vasaloppet. Fokus ligger på att utveckla uthållighet, stakstyrka samt teknik. Längdskidåkning i CCC1000 utmanar inte bara den fysiska förmåga utan pressar även den mentala förmågan till nya nivåer, konstaterar de ansvariga för nätverket.