Tidigare har den varit en del av Claes Ohlssons butik, men under de senaste åren har lokalen stått tom. Nu intar Jeansbolaget, med Dennis Wallenberg, rummet.

– Jag har haft kontakt med en mäklare och kollat runt på lokaler i Luleå i ungefär ett år innan jag hittade denna, berättar Wallenberg.

Innan han flyttade in var det inte drömstället, men nu ser han det positiva med att vara högst upp i Smedjan.

Artikelbild

| Dennis Wallenberg är nöjd över att äga en butik för första gången.

– Vi har kollat på väldigt många lokaler här i Smedjan, i Shopping, i Strand och på Storgatan. Först ville jag helst ha min butik på botten eller på andra våningen i Smedjan, men jag är verkligen nöjd med hur det blev.

Jeansbolagets koncept går ut på att sälja ett brett utbud med många olika varumärken, något som Dennis Wallenberg tror stenhårt på. För att låta sin nyinredda affär stick ut bland Luleåkonkurrenterna har han tagit in tre tämligen ovanliga märken.

– Vi tar in ett svenskt jeansvarumärke som heter Blue uniform och två från norra Sverige som bara finns hos en annan återförsäljare i Luleå, SQRTN Company, från Östersund, och Northern Hooligans, från Piteå, avslöjar Dennis.

För åtta veckor sedan fick han nyckeln till lokalen i Smedjan. Sedan dess har renoveringar pågått konstant.

Artikelbild

| För åtta veckor sedan fick Dennis nycklarna till lokalen, sedan dess ahr en stor renovering pågått.

– Det är främst jag och min pappa som renoverat, men vi har fått hjälp av mina två bröder och två svågrar, berättar butikschefen.

Att de bytt väggar, satt upp lampor, hängt upp hyllor och så vidare, helt själv har till stor del berott på att de velat hålla nere kostnaderna.

Artikelbild

| Dennis Wallenberg har hopp om att i framtiden öppna fler butiker.

– Jag tror det är svårt att bygga en butik för under en miljon kronor, menar Dennis Wallenberg.

– Men eftersom vi inte lejt ut arbetet på någon annan har vi lyckats.

Om två veckor, den 25:e augusti, slår portarna upp för kunderna. Fram till dess är det en del saker som måste hinna bli klara.

– Vi har hängt upp 20 procent av kläderna. Vi har heller inga kassaapparater eller kassadiskar än. Man får ta det dag för dag.

Trots att Dennis Wallenberg tar en dag i sänder kan han inte låta bli att snegla mot framtiden.

– Jag har märkt att jag är ganska rastlös av mig. Går den här butiken bra skulle jag absolut vilja starta fler butiker inom några år.