Varför gör ni den här satsningen?

– Vi har alltid velat vara utanför stan, så det här är egentligen inget nytt. Det är bara att det kom lite senare än vad vi hade tänkt. Förhoppningsvis blir det här första året av många.

Vad har ni för planer för sommaren?

– Vi har en långsiktig plan med vår sommarverksamhet. Det är tänkt att vi ska köra i gång nu och för varje år förbättra det. Förhoppningsvis blir det större utbud, fler aktiviteter och fler produkter att sälja efter hand. Men det ska fortfarande vara lantligt och gemytligt. Sedan ska vi ta tillbaka fåren som har varit där tidigare.

Hur kommer det att märkas att det är just ni som driver Kolarens café?

– Man arrenderar ju och i avtalet finns det vissa saker man ska följa, så ingen som arrenderar har fritt spelrum så att säga. Men inom ramarna som är tillåtna ska vi på sikt försöka få den stilen vi själva har. Förhoppningsvis kommer det synas lite grand på utbudet och hur man säljer vissa saker. Det kommer naturligt att det blir mer och mer präglat av oss.

Ni satsar mycket på rawfood – kommer ni fortsätta med det på sommaren?

– Ungefär hälften av vårt fika är rawfood så det är ganska naturligt att det följer med. Men det blir nog inte lika stor andel där ute, rawfood är något man jobbar in under en längre period. Det är kanske för en lite smalare målgrupp också. Det kommer bli mycket mer sommarprodukter där också. Vi har ju kött i vårt sortiment resten av året och vi kommer satsa ganska hårt på grillkött där också. Vi tror ganska hårt på att ha ett specialsortiment på grillkött där ute.