I dag skyddas serverhallen av ett vanligt stängsel, men Facebook vill nu rusta upp säkerheten, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten. Därför har nu företaget ansökt om bygglov för en tre meter hög betongmur med ett staket av smide.

Enligt företaget blir muren en permanent uppgradering av det befintliga stängslet vid samma plats. Muren, som följer Facebooks centrala föreskrifter, kommer dock att bli högre än dagens stängsel.

– Det är klart att det behövs en hög säkerhet med tanke på att det är människors data som vi hanterar, säger Therese Sidevärn, presskontakt åt Facebook vid företaget Mera media till SVT.

Enligt SVT talar mycket för att muren kommer att bli verklighet. Murplanerna har "väckt uppmärksamhet i vissa kretsar", men inga klagomål ska ha kommit in under bygglovshandläggningen från de tillfrågade grannarna.