Bolagen har tecknat ett avtal motsvarande produktion av 3000 lägenheter varav 1000 lägenheter är avropade idag.

– Det känns väldigt roligt att vårt goda samarbete med Rikshem och vårt industriella träbyggande uppmärksammas, säger Stefan Lindbäck, VD Lindbäcks bygg i ett pressmeddelande.

Lindbäcks är idag landets ledande inom industriellt byggande av flerbostadshus och satsar nu på att utöka produktionskapaciteten ytterligare genom att bygga en helt ny produktionsanläggning på Haraholmen i Piteå.

– Vi tror på industriellt träbyggande som en långsiktigt hållbar byggprocess och det känns såklart bra att våra kunder uppskattar vårt samarbete. Avtalet och samarbetet med Rikshem har varit betydelsefullt för oss, säger Stefan Lindbäck.

Rikshem har valt att för företagets nyproduktion huvudsakligen bygga i trä och är idag det bostadsbolag i Sverige som bygger flest lägenheter i trä.

– Att bygga i trä är bättre för miljön jämfört med andra dominerande byggmaterial och för Rikshem är träbyggandet en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Detta möjliggörs genom vårt framgångsrika samarbete med Lindbäcks och vi är enormt stolta över att vara nominerade till Årets samhällsbyggare med dem. Tillsammans bygger vi hållbara och vackra hus med en industrialiserad process. Vi hoppas att fler tar efter och bidrar till ett hållbarare byggande, säger Sophia Mattsson-Linnala, vd Rikshem.