Luleå, Skellefteå och nu Piteå. det går bra för Arctic Business Incubator. Företaget hjälpte under 2016 hela 65 bolag att utvecklas och dra in totalt 40 miljoner kronor i finansiering.

Nästa steg för ABI är att öppna ytterligare ett kontor i Norrbotten. Den här gången i Piteå Science Park.

Göran Carlsson blir ny affärsrådgivare med ansvar för verksamheten på det nya kontoret.

Artikelbild

| Göran Carlsson

– Jag brinner för att göra affärer. Det ska bli spännande att använda den kunskapen och få fart på startup-bolagen i Piteå, men också att hjälpa bolagen på ABI att utvecklas och hitta nya marknader, säger han i ett pressmeddelande.

Carlsson driver sedan tidigare riskkapitalbolaget Carlson Invest AB, som gjort investeringar i Sverige, Hongkong och Tjeckien.

Sparbanken Nord och Piteå kommun har gått in med finansiellt stöd för etableringen. Anledningen till det är att de har märkt av behoven av att utveckla näringslivet i Piteå ytterligare.

– Det finns mycket entreprenörsanda i Piteå och vi ser fram emot att fler nu kan dra nytta den kunskap och kompetens som finns på ABI, säger Kjell-Åke Nilsson, som är ansvarig för Sparbanken Nords satsning Framtidsbanken.

– Vi är tacksamma för stödet från Framtidsbanken och Piteå kommun. Nu kommer vi kunna hjälpa fler bolag i regionen och med en så rutinerad person som Göran blir vi snabba ur startblocken, säger Jens Lundström, vd på Arctic Business Incubator.