Efterfrågan på arbetskraft är väl spridd men med koncentration kring de större orterna. Flest lediga jobb finns i Sundsvall som söker handläggare, IT-specialister och ekonomer, Gävle där man letar IT-specialister, tekniker och administrativ personal och i Luleå och Skellefteå är det stor efterfrågan på industri- och lagerpersonal, receptionister och vaktmästare. I Luleå och i Umeå är det dessutom stor efterfrågan på personer till kundtjänst, truckförare och ekonomer.

– Många av företagen behöver anställa och att efterfrågan är spridd över Norrland är mycket glädjande, men man verkar ha svårare än någonsin att hitta kompetens. Här kan vi på Manpower göra verklig skillnad - givetvis när det gäller matchning men vi kan även bidra till att människor kommer in på arbetsmarknaden och därmed bryta utanförskapet för många, säger Eva Ageskär, regionchef Manpower i ett pressmeddelande.

– Vi har betydligt större efterfrågan än vad vi brukar ha under andra kvartalet och vi har just nu mycket stort tryck på att hjälpa våra kunder att rekrytera främst IT-specialister, ingenjörer av olika slag samt ekonomer på alla nivåer, främst på universitetsorterna, säger Eva Brunnberg, regionchef, Experis.