Vissla Sång & Foto

Gästbloggen

Vi är två bästa vänner Vendela och Sissela som tillsammans startat ungdrive företaget Vissla Sång & Foto. Vi erbjuder sång och fotografi på alla olika typer av evenemang. Allt från bröllop, dop, fest, begravning till firmafester, you name it! Med vår unika kombination är vi det perfekta teamet som förgyller ditt event. Kolla in vår hemsida Vissla.heymo.se och vår facebooksida Vissla Sång & Foto. 

Våga drömma

Det här är jag. På gymnasiet går jag det estetiska programmet Estetik & Media och börjar andra året med inriktningen grafisk design. Den grafiska inriktningen riktar in sig på på form, design, text och mycket annat, den andra inriktningen man kunde välja mellan var film och tv men jag kände att den inriktningen inte var min grej. Jag har fått göra en del inom grafisk design och det har varit allt från att likna en film affisch till att göra en animerad film på datorn. Programmet är så sjukt kul och jag är så sjukt nöjd att jag valde just det programmet. 

 

En grej som vi fick lära oss på kickoff veckan var att man ska drömma stort men börja smått. Drömmar ska man ha, saker man vill göra eller uppnå i livet. Men, om ens dröm är att bli miljonär kan man inte fixa fram pengarna på en dag, du måste sätta upp en plan på hur du har tänkt och vad som är möjligt, det kommer ta flera dagar, månader eller år men så är det. Du måste ta ett steg i taget och börja någonstans. 

 

En av mina drömmar är att bli egen företagare och arbeta med grafisk design. Ha ett stort företag som många känner till men att jag gör min egen grej, inte likna någon annans företags stil. Vägen jag har tänkt mig att gå för att uppnå min stora dröm är att börja med att lära mig grunderna i grafisk design vilket jag redan lärt mig under det första året på gymnasiet, andra steget jag har tänkt att ta är att starta ett eget ”riktigt” företag eftersom att med ungdrive startar man mest ett företag för att lära sig, skaffa en mentor som kan hjälpa mig med det jag inte kan, ha någon att bolla med. 

 

Jag ser fram emot mitt nästa steg mot min stora dröm och vet att jag kommer lyckas i slutändan. Om jag inte satsar kan jag inte lyckas.

Hopp på en sten

Att jobba med det man älskar

Piteå

Hej på er! Som vi skrev i gårdagens inlägg sysslar vi med våra största hobbyer, men vad är det som är så speciellt med att just jobba med det man älskar?

När man startar ett företag är det kanske vanligt förekommande fenomen att man tänker i dessa banor: Hur tjänar jag mest pengar? Så tänkte även vi. Hur skulle vi bli rika över en sommar? Skulle vi sälja tjänster? Produkter? Vad är det egentligen folk vill ha? Till slut skrotade vi tanken på att tjäna massa pengar och ställde oss själva en viktig och grundläggande fråga: Vad gör jobbet mest värt? 

Att jobba med det man älskar är nästan alla människors dröm. Om du fick alternativen: Tjäna mycket pengar eller jobba med det du älskar, vad skulle du välja? För oss har det varit ett självklart val! Vi kom på idén att skapa ett koncept som bygger på det vi brinner mest för – musik och fotografi. Ibland har det varit svårt, särskilt med tanke på allt man måste kunna som att sälja in sin företagsidé och veta vad som är en skälig timpenning. Att driva företag är svårare än att ha ett vanligt sommarjobb, men det är värt vartenda sekund. Förhoppningvis kommer vår affärsidé även bli ekonomiskt framgångsrik!

När man ska starta ett företag är det bra att tänka på vad man egentligen vill lägga sin tid på, för det är något man verkligen kommer göra. Iallafall om man vill lyckas! Jag själv tycker om att vara medveten om vad jag gör med min tid, eftersom tiden är så värdefull. Om man har möjligheten att utöva sina största intressen samtidigt som man gör någon annan en tjänst och bygger på sitt egna varumärke, varför inte? Det är dags att våga satsa! Vem vet, det kanske blir vårt livs bästa val. 

 

Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag och PDOL-vecka! 

 

Kika in på vår hemsida http://vissla.heymo.se/ och vår Facebooksida https://www.facebook.com/visslapitea/?ref=br_rs

Vissla Sång & Foto, vad är det för påhitt?

piteå Nu är det vår tur att ta över gästblogganadet i en veckas tid! Yippie!! :D 

Så vilka är då vi? Jo, Vendela och Sissela heter vi och är två härliga pitetjejer som är 17, respektive 18 år gamla. (Vendela+Sissela=Vissla, därav vårt företagsnamn). Vi har varit bästa vänner sedan högstadiet och driver nu dessutom UngDrive företaget Vissla Sång & Foto tillsammans. Kan det bli bättre? Tror inte det :D

Vendela till vänster och Sissela till höger

Vad gör vi? Vår unika duo förgyller olika typer av evenemang med sång och fotografering! Vi är det perfekta teamet som gör ditt event till något minnesvärt. Sångerskan Vendela älskar att sjunga och har gjort det sedan barnsben. Fotografen Sisselas passion har i flera år varit att fota. Tillsammans bildar vi ett unikt team som brinner för det vi gör! 

Förbered er för en hel del förhoppningsvis intressanta inlägg! Kika in på vår hemsida http://vissla.heymo.se/ och vår Facebooksida https://www.facebook.com/visslapitea/?ref=br_rs

Kram på er så länge!

Tack & hej leverpastej

Boden Som vårt sista blogginlägg vill vi börja med att säga att det varit jätte roligt att få blogga den senaste veckan och veta att folk faktiskt läser det man skriver. Under den senaste veckan har vi fått skriva ett flertal blogginlägg om det företag vi driver och vi har märkt att det verkligen har nått ut till vissa människor då vi fått fler besökare på vår Facebook samt hemsida educrate.win.

För er som vill få mer informatino så finns vi alltid tillgängliga på Facebook.

Tack för oss.

Entreprenörsanda i vått och tort

Boden Man brukar säga att man lär sig av sina misstag. Stämmer det borde vi utan tvekan vara världsledande experter vid det här laget. Några av våra många misstag inlärningstillfällen inkluderar att redan på första dagen spendera 3500kr av vår budget på 3000kr, anta att mått är angivna med millimeterprecision och tro att vi kommer arbeta effektivt på sommarlovet. I detta blogginlägg vill vi dela med oss av några saker vi har lärt oss från alla våra inlärningstillfällen och ge lite råd och tips för de själva är intresserade av att driva ett eget företag.

Det som jag främst vill lyfta är vikten av marginaler. Redan långt innan vi startade EduCrate hade vi en detaljerad plan över vad lådan skulle innehålla, vad man skulle kunna göra med den, vad vi behövde köpa in och vad vi skulle göra. Allting var beräknat ner till sista kronan och tanken var att vi skulle använda lite mindre än vår budget på 3000kr. Tidplanen var också noga upplag och detaljerad. Till vår stora häpnad visade det sig inom kort att världen inte så perfekt som vi hade tänkt oss. Tydligen gick det inte att förutse oförutsedda utgifter eller förseningar. Det gick heller inte att förlita sig på att två komponenter som skulle passa med millimeterprecision faktiskt gjorde det. Med väldigt snälla ord kan man säga att vår planering var en smula naiv. Som tur var hade vi nog med egna fickpengar för att kompensera för vår dumdristighet och förseningarna var, om än ovälkomna, inte förödande. Poängen är att vi vill starkt avråda från detaljplanergin. Vad vi fann mer användbart var att bara lägga ut ungefärliga mål och krav. Bara några enstaka ord som vägledning. Saker som behöver utredas i detalj som till exempel hyra eller inköp av grejer är mycket bättre att vänta med tills man faktiskt ska köpa eller hyra grejerna. På så vis låser man sig inte i tankar man hade för flera veckor eller månader sedan utan kan lättare justera sig.

I lägen där allt plötsligt går emot än, när planeringar går i kras och ingenting fungerar är det viktigt att hålla huvudet kallt och fortsätta framåt i sann entreprenörsanda. Hade det varit lätt att starta ett eget framgångsrikt företag hade varenda kotte med ens en gnutta ambition gjort det. Men fastän det är svårt, och fastän vi kanske inte riktigt är världsexperter än så går det framåt bara man tar åt sig av sina misstag!

Lär dig skapa vad som helst!

Boden Dag 3 av bloggande, vi börjar få slut på idéer. Varför accepterade vi det här erbjudandet? Det lät bra på papper att få lite gratis marknadsföring till vårt företag när vi är relativt nya. Det vi inte insåg var att det krävdes att vi kom på idéer att skriva om. Äsch vi skriver bara lite om vad vår låda är och vad som gör den bra!

Tänk dig en stor svarta låda. I den lådan finns alla finurliga prylar och mockapärer som kan tänkas behövas för att lära sig att programmera. Det finns allt från solpaneler till rörelsesensorer som kan användas för att konstruera en massa olika saker. Det gäller bara att veta hur! Därför finns EduCrate, för att vem som helst ska kunna skapa vad som helst!

Har du någonsin suttit framför din TV och det blir reklam så du vill byta kanal. Din TV är på andra sidan rummet och du vill inte ställa dig upp. Du sträcker dig efter din TV kontroll. Du ser att den är på en annan fåtölj. Tänk att då i stället för att behöva göra jobbiga saker som att ställa sig upp och hämta den kan du i stället ta upp din telefon ur fickan och styra din TV med ded den. Du sparar både tid och livsnödvändig energi! Två flugor i en smäll! Allt detta går att göra med endast det som finns i lådan! 

Hur ska du då lära dig att göra allt detta? Du hade kunnat gå en hel kurs i skolan eller Komvux men då slösar man nog mer tid än man sparar. EduCrate lådan är en bra början för folk som vill lära sig att programmera. Detta för att du kan ta din inlärning i vilken takt du vill. Du kan alltså anpassa det du gör efter tidigare kunskaper. Det finns enklare saker för de som inte har programmerat förut men det finns även saker som är mycket mer komplicerade för de som redan har erfarenhet. Därför är EduCrate lådan bra både innan och under en utbildning i ämnet men är även roligt för de som redan kan mycket om programmering eftersom att de kan testa sina kunskaper genom att göra roliga och finurliga saker!

Vare sig det är för att du letar efter en ny hobby, vill ha ett försprång i framtida studier eller ha något utmanande i ett ämne du redan kan mycket om så kommer EduCrate att kunna hjälpa dig!