För att få betyget "guld" måste anläggningen ha fått ett betyg på 4,7 eller högre på en 5-gradig betygsskala och det ska vara baserat på minst 50 recensioner senast 31 december, 2016.

– Vi är jätteglada över att våra gäster uppskattar oss. Vår personal är fantastisk och mycket av vår framgång är deras förtjänst, säger Nina Wikstedt, hotelldirektör på Clarion Hotel Sense i ett pressmeddelande.

Bokningssajten Hotels.com har tillsammans med matematiker och en konsumentpsykolog tagit fram en formel för den perfekta hotellvistelsen. Detta har gjorts genom att analysera 148 miljoner kommentarer från över fem miljoner

hotellrecensioner världen över. Den matematiska formeln grundar sig i de 500 mest använda nyckelorden från fem miljoner gästrecensioner under 2016.

Sju svenska hotell finns med på listan över de som fått en poäng av 4,7 eller mer av 5 möjliga vilket gör att de får högsta betyg, guld, enligt formeln som alltså baseras på kundernas egna upplevelser. Detta gör dessa hotell till gästernas absoluta favoriter.

Dessa är: Nääs Fabriker Hotell och Restaurang, Upper House, Clarion Hotel Sense, PM & Vänner Hotel, Görvälns Slott, Grand Hôtel Stockholm och Hotel Rival.

I ett pressmeddelande uppger Clarion Hotel Sense att internet och smarta telefoner har givit gästerna makten över hotellrecensionerna och eftersom att fler och fler resenärer bokar resor enligt andras rekommendationer håller recensioner till och med på att bli viktigare än den traditionella stjärngraderingen.