Det var klockan 7 på torsdagsmorgonen som restaurangen i Teliahuset i Luleå släppte in de första kunderna.

– Det känns jäkligt roligt att vara igång. Det är spännande, jag tror det kommer bli en hit, säger Magnus Blomquist som driver stället tillsammans med Fredrik Sidevärn och Mattias Elfmark.

Restaurangen har flera olika delar. Dels serveras frukost och lunchbuffé, à la carte, fika och smoothies under hela dagen. Dessutom kan alla som jobbar i området komma förbi och köpa matlådor, lagade på stället.

Artikelbild

| Varvet deli & dine. Så ser den ut, Luleås nya, hippa restaurang som ligger just på Varvet.

– Vi har ett all day-koncept. På Telia jobbar många till exempel i skift och äter utspritt över dygnet, säger Magnus.

Öppettiderna är 7-17 och på kvällstid blir det olika konceptkvällar, evenemang och bokade middagar.

– Det kan även bli after work, pop up-klubbar och andra samarbeten. Vi har investerat i bra ljud.

Invigningsdagen har gått bra enligt Magnus, men skruvdragaren fick hänga kvar till sista minuten innan öppningen.

Artikelbild

| Varvet deli & dine. Så ser den ut, Luleås nya, hippa restaurang som ligger just på Varvet.

– Det har varit en tidig morgon och sjukt stressigt.

Redan under onsdagskvällen hade de VIP-premiär med särskilt inbjudna gäster och Magnus är väldigt nöjd med arrangemanget.

Artikelbild

| Deli. Här kan man köpa hemlagade matlådor med bland annat husmanskost.

– VI har fått bra respons och det var mycket bra människor som var här. Vi har redan fått bokningar för middagar och eventkvällar, säger Magnus.