Mattias Näslund, grossistchef, hänvisar till företagets vd Lars Carlsson. Han bekräftar i ett meddelande till Norrbottens Media att verksamheten kommer att vara avvecklad inom två månader.

Av elva tjänster erbjöds fyra tjänster i Luleå men enligt Lars Carlsson antog ingen anställd detta erbjudande. Enligt honom är de fackliga förhandlingarna avklarade. Företaget menar att det är utbyggnaden i Luleå som gör att lagret i Gällivare stänger.

– Vi har under en längre tid velat öka vår närvaro i Norrbotten och med utbyggnaden i Luleå har vi skapat oss en plattform för att möjliggöra detta. Genom konsolideringen av Gällivare och Luleå kommer vi klara av att ta oss an fler kunder och skapa ett ännu bättre sortimentsutbud, säger Lars Carlsson.

Så sent som i våras tog Svensk Cater emot kommunledningen för att visa upp verksamheten i Gällivare. Då hade företaget 13 anställda i kontor och lager och omsatte cirka 70 miljoner kronor. Sedan tio år tillbaka anlitar man ett externt åkeri som sköter distributionen till kunderna.

– Vi har 80 till 85 procent av storköksmarknaden i Malmfälten från Riksgränsen till Pajala och Jokkmokk. Vi levererar till restauranger, storkök, caféer, konditorier och bagerier i området. Totalt har vi ungefär 3 000 artiklar i lager och vi har 250 leverantörer som gås igenom varje vecka, sa den tillförordnade platschefen vid besöket då.

Enligt Svensk Cater möjliggör flytten av lagret till den nya lagerlokalen i Luleå en ökad lagerhållning då ytan är dubbelt så stor i Luleå.

– Under ett antal års tid har omsättningen ökat i Norrbotten, vilket har lett till att planerna för en expansion fötts. Expansionsplanerna har under en längre tid diskuteras, där en konsolidering av kontoren var det bästa alternativet för samtliga involverade parter, säger Lars Carlsson.