Tidigare Google Sverige-chefen Stina Bergfors (tidigare Honkamaa) från Boden grundade United Screens år 2013 tillsammans med Malte Andreasson, Oscar Höglund och Jan Zachrisson. Oscar Höglund och Jan Zachrisson lämnade dock bolaget 2015.

Bonnier Growth Media är en av storägarna i United Screens.

Nu står det klart att United Screens säljs till RTL Group, ett tyskt företag inom broadcast, content och digitalt, som är majoritetsägt av medieföretaget Bertelsmann. RTL Group är sedan tidigare ägare av produktionsbolaget FremantleMedia i Sverige.

– Vi är glada att RTL Group delar våra höga ambitioner för framtiden, och att vi med denna investering och nya allians kommer att tillsammans fortsätta växa affärsverksamheten de kommande åren. På United Screens kommer vi att fortsätta sträva efter det bästa för våra kreatörer, partners och kunder, säger Malte Andreasson, vd och medgrundare United Screens, i ett uttalande.

Prislappen för affären ligger på 120 miljoner kronor. Samtidigt planerar RTL Group att investera 25 miljoner kronor i United Screens tillväxt på den nordiska marknaden.