Hur är läget?

– Det är fint. Huvet upp och fötterna ner.

Vad har ni på gång just nu?
Artikelbild

| Premiär. På fredag öppnar Restaurang Utblick för säsongen.

– På fredag öppnar vi för säsongen. Under maj och början av juni kommer vi ha smakmenyer med schyssta råvaror och smaker. Den 15 juni öppnar vi caféet och det kommer se lite annorlunda ut i år. Vi kommer erbjuda picknick som man kan köpa med sig och hitta sin egen fantastiska plats på Luppioberget. Vi har några riktigt roliga grejer på gång under juli och augusti också, men jag kan inte säga mer än så. Vi är jätteglada att vi finns med i senaste White Guide och ska försöka förvalta på bästa sätt. Nu är vi inne så då får vi se om vi kan klättra.

Vad betyder sommaren för er?

– När man kommer till Utblick blir man lugn i själen för det är en sån magisk plats med utsikten och berget och naturen. Jag tror att de flesta som varit här när de var små återupplever magin, och de flesta nya säger bara wow. Det är roligt att vi är en del av det där wowet och det ligger i vår vision att bli en wowfaktor.

Hur förebereder ni er inför sommaren?

– Vi håller på att fylla förråden och årets köksmästare Paul Beck står och rör i grytorna och preppar i köket så att vi ska vara beredda på fredag.

Hur är läget med turismen i Övertorneå?

– Tornedalen är på allas läppar just nu. Vi har ny ägare på Norrsken Lodge, Kattilakoski öppnar i juni och det blir en ny restaurang på Hotell Tornedalia. Det känns jättespännande att det finns så många aktörer nu. Vi har ett bra samarbete och det är en förutsättning för att Övertorneå ska bli en attraktiv plats och att vi kan stötta, hjälpa och tipsa om varandra.

Vilket är ditt bästa tips för en mysig sommar?

– Att uppleva Luppioberget med den gigantiska 360-gradersutsikten över Sverige och Finland. Vi har myntat uttrycket världens bästa utsikt över Tornedalen och det är ingen som har sagt emot ännu.

Hur är utsikten just i dag?

– Det är blå himmel och sol och man ser några rännor av öppet vatten i älven så kommer du i helgen kan du få se ett islossningsskådespel.