Dan Lindvall är affärchef vid Galleria Kalix, i arbetet ingår utveckling, drift och förvaltning.

Hur mår 10-åringen?

– 10-åringen mår väldigt bra. 100 procent uthyrda affärslokaler, 100 procent uthyrda bilplatser, nöjdhet i bolaget och, som jag hoppas och tror, bland hyresgästerna också, säger Dan Lindvall.

Artikelbild

| GALLERIAN. Galleria Kalix.

"Allt hänger ju ihop" säger Dan Lindvall apropå ekonomin i kommunägda bolaget Kalix nya centrum, KNC.

Beskrivningen är "det har varit minus några år, noll några år, överskott något år" apropå resultatet.

– Sett över hela 10-årsperioden är det inte plus på sista raden. Frågan är vad samhället hade varit utan gallerian? Vad hade vi haft för handel, hur hade den utvecklats? Det finns olika sätt att mäta resultat, säger Dan Lindvall.

10-årsfirandet drar i gång med tårtfest i gallerian på fredag och invigning av en permanent utställning av Kalixbilder i samarbete med studieförbundet ABF och dagen till ära med guidade turer av eldsjälen Bengt-Göran Nilsson. Helgen fortsätter med diverse aktiviteter och avslutas med barnens dag.

– Vi hoppas på mycket folk förstås, säger Dan Lindvall.

Det är mötet med människor, och en bransch i ständig förändring, som lockat Dan Lindvall att vara kvar i handeln.

Det var dock inte givet efter det första jobbet som springpojke på Tempo – där gallerian nu finns – år 1974.

– Jag inventerade fiskedrag på sportavdelningen på Tempo och jag minns att jag tänkte "här blir jag inte länge". Jag visste inte så mycket då, för jag blev kvar i handeln hela livet, säger Dan Lindvall.

Flera decennium i personal- och kundintensiv bransch har lärt ett och annat, säger Dan Lindvall.

Tjusningen med handeln?

– Ständig utveckling, ständig rörelse. Jag tycker om att träffa människor. I min nuvarande roll varierar uppgifterna kraftigt, ena stunden har jag att ta itu med att kundtoaletten inte ser bra ut och i nästa stund sitter jag med en vd för en rikstäckande kedja och förhandlar om ett hyresavtal, säger Dan Lindvall som funderar en stund och apropå lärdomar säger så här:

– Jag har lärt mig vikten av att kommunicera och lyssna. Om du som chef har din personal och dina kunder med dig, då kan ni tillsammans klara nästan vad som helst. Om du som chef tror att du kan klara dig utan att ha dem med dig, då är du illa ute för det går inte.