Korvgubben, Arenarestaurangen, Arctic Thai och numera Råvara. De ligger samtliga inom ett stenkast från varandra.

Under tisdagen slog den sistnämnda upp dörrarna.

Bakom det hela står Anders Hellman som driver Sushibar. Det här blir deras fjärde restaurang tillsammans med den i centrala Luleå, Storheden och Piteå. Dessutom är en femte på väg att öppna i Skellefteå.

Och den nya restaurangen på Skutviken har även ett nytt koncept.

– Vi säljer ingen läsk eller kolsyrat. Vi gör egna hälsoshots och våra egna juicer. Det ska vara råvara. Vi är ute efter mer hälsosam mat och då känns det fel att sälja Coca Cola här, säger Abbe Alnjjar, restaurangchef Råvara.

Dessutom har de anammat det som många restauranger gör nu – en expresskassa där det går att beställa via app.

Varför valde ni att öppna just här där det finns flera konkurrenter alldeles i närheten?

– Vi är den enda restaurangen som har det här konceptet i det här området. De andra restaurangerna liknar varandra med varm mat. Vi har färska råvaror och färska grönsaker. Det är ett koncept som vi brinner för, säger Abbe Alnjjar.