En vecka i den nya lokalen på Storheden som han hyr av I Fastigheter.

Skyltarna har ännu inte hunnit komma upp.

Men Jandreas Hjertman, 32, drar inte på en blygsam satsning. I lokalen står bland annat den nyare versionen av Audi RS6:a med V8, en Ferrari 458 Italia med 570 hästkrafter och en Porsche 996 turbo med 500 hästkrafter, som han säljer på uppdrag av kund.

Artikelbild

| Egen bilhall. Jandreas och Fanny Hjertman öppnade bilhallen för en vecka sedan.

– Jag registrerade bolaget för 3,5 år och sedan när jag jobbade som skoterförsäljare. Jag hade det vid sidan av på kvällar och helger. Jag bytte jobb till fibertekniker, det var bättre arbetstider, men körde bilfirman vid sidan av och den växte och växte.

– Jag sade upp mig i maj och det var en liten chansning. Det var så mycket jobb med bilfirman på kvällar och helger så det funkade inte att jobba med två heltidsjobb med familj och allting. Jag stod inför två val, säga upp mig eller lägga ned firman och jag sa upp mig.

Frun Fanny Hjertman hade ett skiftjobb och sade också upp sig samtidigt för att få familjepusslet att gå ihop.

– Det var nervöst i början, men nu är det bara att köra. Det finns ingenting annat, säger hon.

Nu har makarna en egen bilhall istället för att inhysa hela verksamheten på gården hemma i Bensbyn.

Och allt började för Jandreas under uppväxten i Sorsele – med en "Rem-Johan".

– Jag har hållit på med bilar sedan jag var tio år gammal och drömmen har funnits där i flera år. Jag fick en bil när jag bodde utanför Sorsele där jag är uppväxt. En Volvo 66 daf, en "Rem-Johan", som jag körde isracing med. Det var så det började och jag har alltid gillar bilar, säger Jandreas Hjertman till Norrbottens Affärer.

Sedan gick det hela vidare till gymnasiet – där han misslyckades med sin dröm.

Att bli testförare.

– Jag gick bilsystemteknik på gymnasiet i Arjeplog och skulle bli testförare, men det blev jag inte. Men jag har alltid hållit på med att köpa och sälja bilar och det här känns ganska naturligt.

Vad har ni för strategi för att få igång verksamheten?

– Att ha bilar i alla prisklasser. Billigaste kostar 15 000 kronor och dyraste 1,3 miljoner kronor (Ferrari 458 Italia). Det ska finnas bilar i alla möjliga modeller. Arbetsbilar, familjebilar och sportbilar, säger Jandreas Hjertman.

Finns det efterfrågan på Porsche och Ferrari här uppe?

– De säljs oftast med biltransport till södra Sverige.

Hur ska ni slåss med de stora bildrakarna?

– Fortsätta ha fina och bra rekondade bilar. Dessutom ha bra priser och service. Jag levererar bilar sju dagar i veckan, även kvällar. Jag har sålt någon 03 på natten. Det handlar om att anpassa sig efter kunden.

Har ni verkstad?

– Vi har samarbete med en verkstad i staden och sedan finns det specialistverkstäder för de dyrare bilarna.