Det blir fjärde gången som Norrbottensfesten arrangeras i Stockholm. Eventet går av stapeln lördagen 3 februari på M/S Birger Jarl i Stockholm. Nytt för i år är att eftermiddagen inleds med en nätverksträff för företagare.

Det är företaget Jobbinorr som håller i nätverksträffen och Kalix kommun är en av de som kommer vara på plats.

– Företagare från Norrbotten och Stockholm träffas för att knyta ihop kontakter och samarbeten. Det blir mycket nätverkande, det är en rolig riktning som förhoppningsvis kan bidra till något för framtiden. Det här blir första gången vi testar i den formen så det blir spännande, säger Peter Karlsson, en av arrangörerna bakom Norrbottensfesten.

Artikelbild

| Underhållning från tidigare år av Norrbottensfesten.

Peter Karlsson är ursprungligen från Kalix och berättar att allla är välkomna på festen, även om man inte är från Norrbotten.

– Men vi riktar oss främst mot norrbottningar som vill känna sig hemma för en kväll, säger han.

Under kvällen visas matchen mellan Luleå och Djurgården på storbildskärm. Även fler av kvällens aktiviteter har anknytning till Norrbotten, bland annat musiken.

– Bandet Wildliw, där jag själv ingår, kommer att spela. Vi var aktiva under 70- och 80-talet i Norrbotten, sen flyttade vi ner till Stockholm. Nu har vi aktiverat bandet igen eftersom vi tycker det är så kul att träffas. Vi har genom åren skrivit mycket musik till andra artister, som Carola, hockeylåtarna "Den glider in" och "Muskler av stål". Det blir en salig blandning av musik under kvällen, säger Peter Karlsson.

Vilka hoppas du ska komma på festen?

– Målgruppen har främst blivit lite äldre. De yngre som nyligen flyttat ifrån Norrbotten har kanske inte fått den där känslan av att de vill återanknyta till Norrbotten ännu, som vi som bott här ett tag har, säger Peter Karlsson.