Erik Strand och storebror Henrik Strand tävlar på elitnivå för Luleå Kajakklubb och har tagit flera SM-medaljer. I år satte dock en skada stopp för Erik Strands satsning vilket innebar mindre tid till träning.

– Jag började tänka på det här med företag, jag fick mer tid till att fundera när jag inte kunnat träna så mycket, säger han.

Berätta om ditt nystartade företag!

– Jag ska komplettera mitt vanliga jobb, köra en del kanotgrejer men även höghöjdsarbeten och friluftsaktiviteter. Jag har hållit på med det ett tag genom min pappas företag, nu kände jag att det var dags att starta eget.

Vad är det du ska göra?

– Jag har tänkt hålla i utbildningar och kurser inom kanot och paddling. Just nu är jag på kajakklubben som ungdomstränare, men det är ideellt. Det är många som paddlar havskajak på hobbynivå och vill lära sig mer om hur man paddlar. Jag vill ha utbildningar för yngre och de som vill lära sig teknik, säkerhet på vattnet eller att paddla fortare.

Hur tog du steget till att starta eget?

– Vi har pratat om det ett tag inom familjen. Jag blev bara sugen på att göra det nu.

Du ska även hålla på med friluftsaktiviteter?

– Ja jag har hållit på med en del skidutbildningar tidigare. Men det ligger lite längre fram i tiden så vi får se vad som dyker upp, säger Erik Strand.