Norrbottens Affärer skrev igår om cheftestet i nummer 11 av tidningen Chef, där LKAB:s vd Jan Moströms ledarskap kartlagts. I testet fick han resultatet 24 av 40 poäng.

Nu har Norrbottens Affärer pratat med Moström, som har läst artikeln.

– Det är ju svårt, man har intervjuat några personer och jag kan egentligen inte ha synpunkter på vad människor har för uppfattning eller åsikter om mig. Det jag kan säga är att vi har haft ett par väldigt tuffa år med väldigt stora omställningar, både vad gäller organisation och framför allt vad många medarbetare gör.

En kommentar i Tidningen Chefs artikel handlar om att Moström i början skulle ha gått in bakvägen för att slippa möta någon i hissen.

– Möjligtvis är en felaktighet att jag inte bara i början gick i trapporna via personalingången, det gör jag fortfarande. Det är viktig vardagsmotion för mig. Jag går alltid i trapporna och jag tror att väldigt många gör det i huset. Är det någon jag missat att hälsa på, för jag brukar hälsa, så får jag hälsa här nu via er, säger Jan Moström.

Vad säger du om resultatet i testet, 24 av 40 poäng?

– Det är andras upplevelser om mig, det är svårt för mig att kommentera det. Det är bara att konstatera att det varit en oerhört intensiv period de här dryga två åren som jag har varit chef.

Vad tycker du själv är dina styrkor som ledare?

– Jag kan hålla med om mycket i den beskrivningen, att jag är väldigt kunskapsorienterad. Sen tror jag det är viktigt att i grunden förstå vad man håller på med innan man blir visionär. När man har en stabil grund att stå på kan man börja med att vara visionär. Men den situationen vi varit i de senaste två åren med en oerhört djup konjunktursvacka, då gäller det att jobba med de förutsättningar vi har. När vi nu har en stabil grund att stå på – vi har en bra kostnadskontroll, en bra produktionskontroll och vi har marknaden med oss – då kan vi på allvar ta oss an framtidsfrågorna, det är de som är viktiga. Det är kanske det jag pratat mest om det senaste halvåret och året. Gruvindustri, tung industri, betyder inte att vi väger mycket utan att vi har väldigt långa ledtider vilket innebär att strategier är oerhört viktiga. Det är kanske det som just nu upptar det mesta av min tid.

Vilka är dina svagheter, något som du jobbar på?

– Det är klart att jag har svagheter som alla andra. Om inte annat får jag jobba med de svagheter som ett antal av mina medarbetare då har identifierat, säger Jan Moström.