Den 16 november äger regionfinalen av EYEntrepreneur of the year 2017 rum på Elite Hotell Knaust i Sundsvall.

De tio finalisterna är alla framfångsrika företagare från Norrland och bland dem är Tobias Lindfors ensam från Norrbotten. Han är ett känt ansikte i länet som grundare och ägare av StudentConsulting och ägare av Pite Havsbad Group.

Syftet med tävlingen är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset ”EYEntrepreneur Of The Year” utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott”, ”Årets manliga stjärnskott” och ”Bästa internationella tillväxt”.

Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 25 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Den nationella huvudprisvinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

– Vi har fått till en bra geografisk spridning bland årets kandidater. Årets finalfält består dessutom av entreprenörer inom vitt skilda branscher som bemanning och rekrytering, tolkning, tech och säkerhet. Gemensamt för alla är den inspirerande drivkraft och entreprenörsanda, som jag också hoppas smittar av sig på hela regionen, säger Patric Birgersson, ansvarig för EYEntrepreneur Of The Year i region norr i ett pressmeddelande.

Vinnarna i region norr utses av en extern oberoende jury.