När Norrbottens Affärer når näringslivsprofilen Leif-Ivan Karlsson är han i "sommarhuset" i Florida.

Han och frun Susanne förbereder deras bilpark i USA inför en utställning.

De ska ställa ut 32 bilar och det är minst sagt full rulle.

Artikelbild

| "Mitt vardagsrum". På det sättet beskriver Leif-Ivan Karlsson World of Classics som inryms på tre våningar i Tumba.

– Den finaste är min blåa Cadillac Eldorado -59:a. Den är värd 1,8 miljoner kronor, säger han.

2017 lägger han till arkivet.

Då drabbades han av sin fjärde hjärtattack under ett affärsmöte på sin båt MS Birger Jarl, men klarade livhanken igen. Ett par månader senare åkte han och frun Susanne till Florida för att övervintra, men fick vända hemåt efter att ha ridit ut orkanen Irma på plats.

– Familjen Parneviks flyr, men vi stannar. Susanne är rädd och det förstår jag. Men jag är en äventyrare och tycker det här är spännande. Vi tog en jäger innan vi lade oss i går och kommer att möta stormen med att dricka ett glas vin, sa Karlsson till Norrbottens Affärer i september.

Artikelbild

| 2016. Leif-Ivan Karlsson deltog i juryn på bilträffen 2016, men 2017 drabbades han av en ny hjärtattack strax innan och fick ställa in.

Nu är de tillbaka i Florida och har drabbats av en kallfront.

– Det kommer oftast två stycken per år. Nu är det bara fyra plusgrader och kallt som fan, men det är bara att bita ihop, säger den förre Överkalixbon.

Artikelbild

| I Florida. Leif-Ivan Karlsson är i Florida fram till april tillsammans med frun Susanne. De bor vanligtvis där sex månader per år.

Om vi bortser från hjärtattacken och stormen, vad var det bästa med 2017?

– Min förädling av Strängnäs hantverksby. Jag köpte ett helt industriområde där i januari och det har gått djäuvlskt bra. Jag förädlar en massa ytor i mark, tomter, byggen och hotell som ingår där.

– Strängnäs är den snabbast växande stadsdelen i Stockholmsregionen. Det är brist på lokaler i Stockholm och där ligger jag i framkant som kunde förutse det här, men det är jag oftast.

Något annat?

– Affärsnätverkandet har gått väldigt bra med våra frukostmöten på torsdagar på min båt MS Birger Jarl, som har ökat medlemmar och det är en stor fördel även om det inte ger några direkta pengar. Vi har haft 24 000 besökare på World of classic, bilmuseet i Tumba och det är en kraftig ökning.

Vad ser du fram emot 2018?

– Jag ser framför mig ett 2018 som blir förjäkla roligt och vi ska tjäna mycket pengar.

Hur ser du på näringslivet i Sverige 2018?

– Jag ser inga svårigheter, det finns bara lösningar även om det är jobbigt. Jag ska jobba med några nya projekt som innehåller bostadsrätter. Jag ska köra igång med Järvsöprojektet med 84 bostäder och 54 bostadsrätter på Örnberget. Det är en del projektering kring det. Jag styr all planering härifrån Florida, men landar på svensk mark i april och sätter lite fart på det.

Vad blir ditt nyårslöfte?

– Jag har avlagt ett som jag hoppas att jag kan fullfölja och det är att gå ned i vikt. Jag har faktiskt tappat några kilon och satsar väldigt hårt på det. Jag har problem med ben och leder. Jag dricker mycket mindre. och har väl halverat alkoholintaget. Jag dricker mer vin. Jag har gjort en livsförändring som jag egentligen hade behövt göra för länge sedan.

Någon dröm?

– Midnightsunmeet i Gällivare i juni. Jag var aktiv i bilklubben Dundret när jag bodde där uppe. Många bor kvar och vi har jättemycket kontakt fortfarande. De har tjatat att jag ska komma och vara domare på bilträffen och jag leker med tanken. Jag har drömt om att få träffa alla igen, säger Leif-Ivan Karlsson.