När Norrbottens Media knackar på truckens bakdörr öppnar hans fru Maria Thorgren Preci. Båda jobbar för fullt med plocka fram och göra klar maten som ska serveras under dagen. Målet är att öppna vid 11-tiden.

– Jag jobbar på biblioteket men det här är min sista semestervecka. Det är mans företag och jag hänger på när jag kan och hjälper till, säger Maria.

Premiär för den nya ny foodtrucken som hyr en plats på Centrumtorget var i måndags. Serveringen sker via en lucka som fälls upp på truckens långsida.

Artikelbild

| Kul utmaning. Det tycker albanen det är att bli egen företagare i matbranschen.

– Vi köpte trucken och tror mycket på det här med medelhavsmat. Det skrivs mycket om just den maten upptäckte vi efter att ha kollat runt på olika webbsidor, säger Jurgen Preci, som är född i Albanien.

Han och hans fru Maria har hyrt en plats på Centrumtorget i sex månader.

–Tanken är att ha en meny men kanske byta den efter årstiderna. Maträtterna kommer från bland annat Albanien, Italien, Grekland, Turkiet och Spanien.

– Eftersom företaget är nystartat så får vi väl se vilka rätter som kunderna köper och kanske även anpassa menyn till det som är populärast. Grejen är väl också att sticka in lite nyheter som folk kanske inte prövat förut.

Artikelbild

| Frun stöttar. Jurgen Preci driver matföretaget men frun Maria Thorgren Preci hjälpte till under sin sista semestervecka. " Jag försöker hjälpa till när jag kan. Jag har ett annat fast arbete."

På måndagen premiärfällde man upp luckan i foodtrucken för första gången, med en meny bestående av burek, köfte, panini som är italienska bröd och pastasalladen RainBow.

– Filodegspajen som serveras har en fyllning med yoghurt, fetaost och keso och resten är hemliga ingredienser, säger Jurgen Preci och skrattar.

Artikelbild

| Bra med utrymme. Det är det i Jurgen Precis foodtruck där en del av maten tillagas.

Det är gott om plats att tillreda maten inne i mattrucken där det finns tillgång till både gas och el för att laga mat.

– Vi nyttjar kommunens ström för det finns tillgång till det på torget. Men trucken har också ett eget batteri som gör att vi även kan stå på platser där man inte har någon ström.

Målet just nu är att JP Medelhavsmat ska ha öppet mellan 11-15 om dagarna.

– Fast premiärdagen skulle vi öppna tio men blev lite sena för maten var inte klar. Vi har stängt luckan när vi håller på att tillreda mat. När det gäller öppettiderna så är de också anpassningsbara. Är det lite folk så stänger vi tidigare men är det gott om folk så betyder det att vi serverar så länge det finns mat, säger Maria Thorgren Preci.

Den gul-vita foodtrucken är liksom menyn även den inspirerad av medelhavsfärger.

– Vi hoppas att våra kunder både ska vara bodensare, turister och affärsresenärer, säger ägaren Jurgen Preci.