Hon har 30 års erfarenhet av branschen och sedan fem år tillbaka är hon butikschef för Handplockat i Kalix.

– Tjusningen med att driva butik är att ingen dag är den andra lik. Mötet med alla härliga kunder förgyller min tillvaro, att få hjälpa någon med nya kläder till sin garderob eller något nytt till hemmet är så roligt, säger Anette.

Hur är det att driva butik i Kalix?

– Jag ser stora fördelar med att verka i Kalix – närhet och tillgänglighet. Vi har nära till allt och gratis parkeringar. Vi inom handeln träffas med en kommunrepresentant en gång i månaden, ett frukostmöte där vi jobbar för handeln i kommunen. Det tycker jag är jättebra.

Vilka trender gäller i vinter?

– Nyaste trenden i vinter är byxor med revärer i avvikande färger och såklart glitter på blusar och tröjor nu mot juletider. Inredningen har svalare toner, natur, trä och nordiskt med fotoprints på väggarna.

Hur trendiga är Kalixborna?

– Kalixborna är väldigt duktiga på inredning och trender. När vi får hem det senaste modet så tycker de om det och de hänger med i alla trender.

Vad är receptet för att lyckas som handlare i dag?

– Service och det kan inte nog betonas. För att vi ska klara oss mot internethandeln så är service vårt sätt att överleva. Det handar om att ge det lilla extra till alla kunder.