Luleå Rekordmånga har nominerats. Nu är det dags att utse Årets ledare i Norrbotten 2017. Här är en av finalisterna.

I år nominerades rekordmånga ledare från Norrbotten till det ärofyllda priset som delas ut av Norrbottens Media, Norrbottens Affärer och IOH organisationsutveckling. Efter noggrannt arbete har juryn utsett tre finalister. Låt oss presentera den första av dessa, nämligen djursjukhuschefen Elisabeth Folkesdotter Pekkari.

Hur känns det att vara bland de tre finalisterna i Årets ledare 2017?

– Mycket hedrande. Jag arbetar hårt med företagsutveckling och det är klart att det är underbart att få återkoppling på det genom att nomineras.Mycket roligt att Evidensia Djursjukhuset Gammelstad synliggörs då vi har en så otroligt fin verksamhet och stark kompetens samlad. Vi är i en stor expansionsfas och har påbörjat en nybyggnation som kommer att erbjuda våra patienter vård i toppmoderna lokaler och vår personal en modern arbetsmiljö som ger möjlighet till stora utvecklingsmöjligheter och nya behandlingsmetoder.Att nomineringen kommer i samband med detta känns extra stort.

Vilka ledaregenskaper är viktigast tycker du?

– Engagemang, hålla fokus framåt och att gå tillsammans med arbetsgruppen mot satta mål.Kommunikation och ständig närvaro och att stå stadigt i verksamheten och kunna fatta beslut i små, stora och ibland svåra frågor. Delegering, tydlighet och teamwork attraherar mig. Vi ska ha roligt på jobbet. Och att inspirera och föregå med gott exempel.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Människorna som arbetar på Djursjukhuset är min stora inspiration och kraft. När vi mår bra och arbetet flyter och det skrattas i personalrummet,då mår jag bra. När vi mår bra tar vi också hand om våra patienter och deras ägare på bästa sätt och det är då jag känner att jag är på rätt plats!Min önskan är att vi alla ska komma till jobbet med en bra känsla i magen och när vi åker hem ska vi känna oss stolta över vad vi gör tillsammans varje dag, på dygnets alla timmar. Då har jag lyckas.

Årets jury består av Mia Oldenburg, chef för studentservice vid LTU, Karin Zingmark, forskningsledare Region Norrbotten, Grete Solvang Stoltz, personaldirektör LKAB, Per Selberg, delägare i.o.h, Sara Nilsson, ägare Jämsa, samt Sabina Nilsson, redaktör Norrbottens Affärer. Resterande finalister kommer att presenteras under veckan och vinnaren utses inom kort.

Tidigare vinnare av priset:

2001: Annika Högström, Läkarjouren i Norrland, Gammelstad

2002: Tomas Björk, Lantmännen Norrbotten

2003: Hans Mörtberg, Kablia Övertorneå

2004: Tommy Innala, Polarica, Haparanda

2005: Kim Traumer, Aspföretagen, Sävast

2006: Maud Spencer, Svalson AB, Öjebyn

2007: Erik Lindbäck, Lindbäcks bygg

2014: Victoria Bäckström, förvaltningsrätten, Luleå

2015: Kristina Brännström, Sandens vårdcentral, Boden

2016: Jonas Ekman, prefekt LTU, Luleå