Piteåföretaget Box Modul är ett företag som tillverkar moduler som bygger på sandwichteknologi i kompositmaterial. Box Modul är också ett företag som Nordlund drömt om att förvärva under en lång tid.

– Jag har känt Kjell (bolagets grundare, reds anm) i 20 år. Men det är väl de sista tio åren, sedan vi flyttade tillbaka från Stockholm som jag tänkt att det vore kul att äga företaget, säger Peter Nordlund.

– Jag har suttit i styrelsen sedan fem år tillbaka, tilläger Nordlund.

Artikelbild

Box Modul. Nu är Peter Nordlund ägare av Box Modul.

Planerna för Box Modul är att få verksamheten att växa på plats i Piteå.

– Tanken är att precis som de tidigare ägarna Coromatic, att det här skulle kunna bli en mycket större produktion än de var idag. Förhoppningen är att växa på sikt, och att skapa ännu fler arbetstillfällen för både oss och andra lokala bolag, säger Nordlund och fortsätter:

– Det är många som är involverade. Vi är 17 anställda idag men det är minst tio personer till där varje dag i form av underleverantörer av olika slag.

Förra året köpte Nordlund Arctic Group – ett av Norrlands största privatägda IT-konsultbolag, via sitt bolag Nordlund Invest.

– Nu ska jag kombinera båda. På Arctic Group har jag och mina kollegor gjort vårt bästa under det senaste året. Vi har strukturerat men även avvecklat en del, vi har sålt av en produkt som vi tidigare hade. Idag är vi en bra styrka på 40 personer som vi också tänkt ska växa på sikt. Mina kollegor styr det där med hjälp av mig, så jag kommer lägga tid på båda ställena.

Kan du avslöja vad det kostade att förvärva Box Modul?

– Nej, jag säger inget om det. Det är något som Cormatic också vill att vi håller tyst om.