Samtidigt som Hala Aljebore säger att det är en härlig känsla tycker hon att det känns lite läskigt.

– Det är ett stort ansvar, men jag tycker att vi gjort det bra hittills.

De är två unga företagare och lärde sig jättemycket redan första månaden.

Artikelbild

| Dämpa farten. Robin Nordberg, Bodens Fun House, uppmanar bilisterna som kör utanför leklandet på parkeringen att iaktta försiktighet. "En del kör alldeles för fort och har inte att chans att se barnen som i sin iver springer när de kommer hit. Vi vill inte att det ska hända något hemskt och har fått säga till bilister att dämpa farten."

– Vi trodde att vi hade tänkt på allt, men långt därifrån, säger Robin Nordberg.

Leklandet är anpassat för yngre barn och de har satt en åldersgräns på 13 år. En hoppborg för de allra yngsta gick sönder redan efter första helgen eftersom äldre barnen hoppade på den. Även Svampkarusellen har gått sönder eftersom vuxna åkte på den, så hjulen har gått sönder.

Hala Aljebore är lite självkritisk och säger att det inledningsvis kanske inte var nog tydligt skyltat.

– Vi hade faktiskt en man här som satte sig i en av leksaksbilarna, fast han inte fick, men han fick plats! Helt otroligt.

Artikelbild

| Gillar att skjuta. Edit Bladh, sex, tycker leklandet är bra. Hon tycker allt är bra, men det bästa är att få skjuta.

De hade tänkt göra en kalasdel i ena hörnan av lokalen, men Robin Nordberg säger att de upptäckte att de äldre barnens mer fartfyllda lek krockade med de yngres, så de gjorde i stället en egen barnavdelning för de allra yngsta.

– Det blev bäst så. De behöver en plats för sig själva, säger Hala Aljebore.

Artikelbild

| Lyxigt. Barnen hade hela leklandet för sig själva när pappa Johan Lindholm och Nils, Hanna och Edit Bladh var där. Johan kommer från Boden och de hälsar på hans föräldrar.

De är inne på femte månaden och jobbade hårt före invigningen.

– Vi trodde det skulle bli lugnare, men det har inte blivit det. I början så här får man göra mycket själv, säger Hala Aljebore.

Artikelbild

| Nils Bladh, fyra år, är från Färingsö utanför Stockholm och hälsar på sina farföräldrar i Boden. Han gillar att klättra i den stora hoppborgen.

För deras del har den dåliga sommaren inneburit ett uppsving.

– Samtidigt är det tråkigt för man vill ju ha sommar och sol, säger Hala Aljebore.

Artikelbild

| Edit Bladh, sex år och från Färingsö, roare sig i bollhavet.

Hela första månaden var det extremt mycket folk, säger Robin Nordberg. Sedan mattades det av i maj samt kring skolavslutning och midsommar.

– Vi har inte alls marknadsfört oss mot campingen, men det har ändå kommit en del kunder från Norge. Några har också kommit tillbaka. De kommer hit från Luleå, Gällivare och Kiruna, säger Hala Aljebore, som tillägger att de nu har balans i ekonomin.

Artikelbild

| Nils Bladh, fyra år, åker helt själv i den korta rutschkanan.

De har inte själva haft semester. När det är lugnare dagar turas de om att ta ledigt för att hinna pusta ut och sköta om hemmet. Kanske blir det semester nästa år.

De har en anställd. Robin Nordberg tycker det har fungerat bättre än väntat att sköta verksamheten på tre personer, men ibland kommer hans bror och hjälper till.

De har tidigare berättat att de stötte på motstånd när de lanserade idén att starta ett lekland i Boden. De fick inga lån, utan har finansierat allt privat. På ett sätt, säger Robin Nordberg, att det hade något gott med sig trots allt.

– När vi fick tänka om blev allting egentligen bättre, säger han.

Hale Aljebore bedömer att för Bodens storlek så är den här storleken på leklandet tillräcklig.

– De flesta anser att det är en perfekt storlek för de yngre barnen under tio år. Det är oftast de som tycker att det här är guld eftersom det är inhägnat och de kan sitta och ta det lugn.

Robin Nordberg tillägger att de har nya idéer som de håller på att förbereda. Så istället för att göra allt på en gång, som ursprungsplanen var, så är deras affärsplan nu att göra nya uppdateringar med jämna mellanrum.