450 gäster samlades på Havsbadet för affärsmingel, mat och festligheter. Näringslivets dag i Piteå uppmärksammar personer och prestationer och kvällens gala är den stora höjdpunkten.

– Det här är ett ypperligt tillfälle att träffa alla företagare, mingla och prata. Annars sitter man mest i sin egen lilla bubbla, säger Britt Clausén, Piteå kvinnliga företagare.

Efter minglet lyssnade besökarna på invigningstal av kommunalråden Helena Stenberg och Anders Lundkvist. Därefter väntade underhållning och middagsbuffé innan den två timmar långa prisutdelningen som kantades av musik- och dansunderhållning.

Artikelbild

| Årets företagare. Niclas Wikström, Oh my, blev årets företagare i Piteå.

– Det här ska bli en kul kväll. Nomineringen uppskattas och sedan är det bara roligt att vara här och fira med en massa kollegor, sade Niclas Wikström, vd och grundare av reklambyrån Oh my.

Nomineringen gav resultat och sent på fredagskvällen fick Niclas Wikström den prestigefyllda utmärkelsen Årets företagare. Det är inte bara det att hans Oh my har vuxit i snabb takt, juryn konstaterade att företagsledaren sedan tidig ålder företrätt Piteå och genom praktisk handling gått från en lovande adept till en mogen mentor.

Förra näringslivsgalan blev Christina och Roland Skoog Årets företagare. I år fick syskonen priset Årets nya innovativa besöksanledning för Kust Hotell och Spa. Christina Skoog kammade dessutom hem den ärofyllda utmärkelsen Årets ledare.

– Det är lika roligt varje gång. Det är som grädde på moset för det man har gjort. Vi kunde väl aldrig i vår vildaste fantasi tro att det fanns så mycket priser, säger Christina Skoog.

Artikelbild

| Årets ledare. Förra året blev hon årets företagare tillsammans med sin bror Roland. Nu kan Christina Skoog också lägga till Årets ledare.

Syskonen har tidigare utsetts till Årets företagare i Norrbotten 2017.

– Vi har jobbat otroligt länge och vi tycker att vi har gjort bra saker hela tiden. Men i och med Kust som är väldigt publikt har vi fått ögonen på oss på ett hela annat sätt, säger Christina Skoog.

Artikelbild

| Årets nya entreprenör blev Marie Tuvesson, Beats dansstudio. Här tillsammans med dansledaren Lina Jonsson

Kust hotell och spa var även nominerade till Årets varumärke, men där var det Piteå summergames som knep utmärkelsen. Verksamhetschefen Kjell-Anders Johansson tog emot priset och PT fick en pratstund med honom innan.

– Det är fantastiskt roligt bara att bli nominerad. Vi är en den enda föreningen som blivit det. Det känns som en klapp på axeln för det man gör, sade han.