Luleå Hockeys herrlag inleder träningsspelandet borta mot Boden på tisdag.

Sedan väntar SHL-premiären hemma mot Örebro den 16 september.

Och säsongskortsförsäljningen har gått bra så här långt.

– Vi ligger i nivå med föregående år och sålde bättre än i fjol fram till semestern, säger Sfetan Enbom, vd i Luleå Hockey.

– Många var ivriga och köpte fort jämfört med tidigare år. Det visar att vår satsning på yngre spelare, de nya tränarna och den nya organisationen gett resultat, fortsätter han.

Luleå Hockey har ett eget kapital på 7,8 miljoner kronor, men ett kassaflöde på 14 miljoner kronor.

Och inga krediter som belastar föreningen.

– Det viktigaste är att vi har pengar på banken. Bokföringsmässigt gjorde vi ett minus förra säsongen, men hade ett kassaflöde som var plus en miljon kronor. Läget är inte alarmerande, säger Enbom och fortsätter:

– Vi är helt skuldfria och har inga krediter. Jämför det med Skellefteå som är belånade och har utnyttjade krediter.

Luleå Hockey lanserar en helt ny idé till kommande säsong och vill komma närmare barnfamiljerna.

– Vi gör en helt ny familjeläktare på en särskilt sektion med bra priser och aktiviteter. Den ligger i anslutning mot huvudentrén.

– Vi kommer ha bra biljettpriser varje match och utlottningar och liknande som sker på familjeläktaren.

Dessutom pågår diskussioner med Luleå Kommun om en utomhusmatch för herrlaget.

Men det är inte säkert att den hinner bli verklighet 2017/2018.

– Vi får se var det landar. Det krävs att det finns en finansiering. Vi har påbörjat med Luleå kommun om vilka förutsättningar som finns. De är med i en förstudie som vi gör.

Hur ser säljet ut i övrigt?

– Säljet har ökat för varje år. Vi har en bra utveckling. Vad som är ett bekymmer är att vi investerat väldigt mycket i vår dam- och tjejsatsning och även ökat våra intäkter. Men det har inte ökat så att vi har kostnadstäckning.

– Förhoppningen är att företagarna i länet ska ställa upp ännu mer och att fler tjejer börjar spela hockey och att elitspelarna får bättre villkor. Det är en spännande resa.

Hösten 2015 fick Thor Stöckel lämna klubben när ni slimmade organisationen på kansliet. Varför väljer ni att återgå till två sportchefer inför denna säsong (Ulf Engman/Stefan Nilsson)?

– Vi hade haft ett underskott i föreningen sedan 2012 och var tvungna att vidta kraftiga åtgärder. Vi behövde göra kostnadsbesparingar. Vi har också sänkt kostnadsnivån med åtta miljoner och minskat med sex personer på kansliet.