I den stora ljusa lokalen med utsikt över Storgatan slår Wallstens café imorgon upp portarna med sina 60 platser. Tidigare huserade Trend Café i det gamla Åhlénshuset som klädbutiken Hanzens tog över våren 2016.

Med ett nytt koncept och en uppfräschning av lokalen hoppas Isabella och Andreas Wallsten locka till sig fika- och lunchgäster, som gärna får stanna länge.

– Vi har försökt återskapa så som vi har det hemma i vår matsal, med mycket växter och en blandning mellan nytt och gammalt. Det ska kännas som att komma hem till oss, säger Isabella Wallsten.

Artikelbild

| Hälsotema. På nya Wallstens Café serveras lunchrätter, fika och hälsobowls. De har även fullständiga rättigheter och serverar öl och vin.

Väggarna är målade i turkost, på dem hänger verk från konstnären Frida Gåhlin. En stor del av inredningen kommer från Hanzens och går att köpa.

– När Åhlénskaféet låg här tidigare var det alltid fullt med folk som satt och kollade ner på Storgatan. Det var det vi gillade med lokalen, att man kan sitta och spana ut på folk, säger Andreas Wallsten.

De har tidigare jobbat på restauranger både i Stockholm och i Luleå, senast på Hemmagastronomi, CG:s, Wineyard och Elite Hotel.

– Vi har alltid velat göra något eget, men det måste kännas rätt för att det ska funka, säger Andreas Wallsten.

Artikelbild

| Ägarna Andreas och Isabella Wallsten tillsammans med Wilma Grönberg och Lisa Tingstad Solsona som också jobbar på kaféet.

När paret väl fick erbjudande om att kolla på lokalen gick det snabbt.

– Vi blev kära i lokalen på en gång, vi kände att vi bara måste göra detta, säger Isabella Wallsten.

Artikelbild

| På Wallstens café välkomnas barnen med en egen fikadel. Det finns även potta och pall på kaféets toalett. "Här får de gärna springa runt", säger Andreas Wallsten.

På Wallstens café serveras hembakat fika, men även matigare alternativ som hälsobowls, sallader och grytor. Allt lagat från grunden.

– Vi har tagit en del gamla recept från mormor och farmor, men tvistat om dem lite, säger Andreas Wallsten.

Artikelbild

| Barnhörna. Isabella och Andreas Wallsten, som själva är småbarnsföräldrar, har inrett en barnhörna i kaféet. "Det ska inte behöva kännas konstigt att gå ut och äta med barn. De får gärna springa runt här", säger de.

– Vi ser det som ett komplement till det som redan finns i Luleå. Vi hoppas på en lite lyxigare känsla, man kan komma hit och ta ett glas vin till lunchen, säger Isabella Wallsten.