Det är den ansedda organisationen World Luxury Hotel Awards som står bakom priserna som delades ut under lördagskvällen på en gala i St Moritz. Kust Hotell & Spa i Piteå var nominerat i tre kategorier – varav två resulterade i pris.

– Vi är så stolta över teamet som jobbar på hotellet och restaurang Tage. Det här är även deras pris, det hade aldrig varit möjligt utan dem, säger Christina Skoog, vd och ägare, när Norrbottens Affärer ringer upp henne.

Hotellet invigdes i juli 2016 och har sedan dess mottagit ett flertal nationella priser.

Artikelbild

– Vi har sedan idén om att bygga ett nytt hotell föddes haft en vision om att skapa en reseanledning som sätter både Piteå och regionen på kartan. Och nu vet vi att det håller och tar oss till toppskiktet även i Europa, säger Christina Skoog och tillägger:

– Att vi kunnat bli nominerade och få priser på så kort tid känns helt overkligt. Det är ju trots allt tufft att starta ett nytt hotell.

Priserna delades ut under en gala i St Moritz, Schweiz där över 300 personer från världens alla hörn deltog. Utifrån bland annat gästers och researrangörers förslag utvärderar World Luxury Hotel Awards respektive hotell för att slutligen avgöra vilka som nomineras. Därefter är det folkets röst som avgör vinnarna i de olika kategorierna. Kust Hotell & Spa kammade alltså hem två priser; norra Europas bästa nya hotell samt norra Europas bästa boutiquehotell.

– Jag har aldrig under mitt yrkesverksamma liv varit med om något sådant här, säger Christina Skoog.

Artikelbild

| Olika årstider. Hotellrummen har blivit inredda med inspiration från de olika årstiderna.

Nu väntar hotellfrukost och därefter resan hem till Piteå.

– Det har varit en riktigt häftig upplevelse som jag sent kommer att glömma.