– Jätteroligt och hedrande att få en sådan uppskattning för det jobb vi lägger ner, säger Hans Nilsson, VD för företaget, som dock inte själv hade möjlighet att närvara vid galan på grund av ett möte i Stockholmm.

Priset, som delades ut av Företagarna Överkalix, hämtades istället av hans söner Simon och Joakim, tillsammans med mamma Charlotte Nilsson, som jobbar heltid i företaget.

Företaget Abet Stängselteknik AB bygger med framgång stängsel runt om i Sverige. Till stor del handlar det om viltstängsel som byggs vid alla livligt trafikerade vägar och järnvägar för att minska viltolyckorna.

Överkalix-företaget bygger nya stängsel, och renoverar när tiden är inne för det.

Viltstängsel har i allmänhet en livslängd på ungefär 30 år, sedan måste stängslet bytas ut, och d'är har Överkalixföretaget en innovativ lösning.

– Det vanliga numera att sätta metallstolpar, vilket vi gjort på många platser, speciellt i södra Sverige, säger Charlotte Nilsson.

Så här löd motiveringen när Abet Stängselteknik AB belönades på näringslivsgalan ikväll:

"Årets företagare räddar liv. Ett företag som har utvecklat innovativa lösningar, vilket har underlättat och förbättrat företagets verksamhet, och bidragit till hög kvalitet i utförandet och en stabil och god lönsamhet. Genom en lyckosam generationsväxling bidrar ABET med ett samhällsansvar för företagandets villkor i det lilla företaget i en liten kommun."

Utöver Abet Stängselteknik belönades ytterlligare tre företag vid galan i Överkalix. Det var Coop Överkalix , som fick priset till Ärets Handlare för att butiken det senaste året satsat stort, och visat att det finns framtidstro i Överkalix. Nordservice AB, med entrepenören Daniel Cedering i spetsen, korades till Årets Gröna Företagare för sitt fina arbete i skogsvårdsbranschen medan Isolamin Sweden AB fick Folkets Pris efter att ha vänt en negativ utveckling till något riktigt positivt.