Skatteverkets ansökan om konkurs gjordes redan den 21 november. NSD kontaktar Handal på tisdagen, dagen före den utsatta konkursförhandlingen på onsdagen.

– Jag fick problem med dålig försäljning under maj-augusti men sedan har det börjat gå bättre, säger Rickard Handal.

Han tror inte att det kommer bli en konkurs.

Artikelbild

– Du får avvakta tills imorgon vad det blir för resultat, säger Handal.

Hur vill du kommentera dina pågående skulder?

– Jag begärde en längre tid för att lösa saken men fick inte det. Imorgon återkallas ärendet när jag visar att jag betalt, säger Handal.

Enligt honom betalades skulden under måndagen. Lars Davidsson, handläggare på Skatteverket, som skickat in konkursansökan har inga uppgifter att skulden på skattekontot var reglerad på tisdagen.

Artikelbild

| Rickard Handal, blev ny ägare av Allstar i Boden under våren. Nu har han hamnat i ekonomiska problem efter sju månaders ägo.

– Däremot kan det ta några dagar innan det syns att en skatteskuld är reglerad, säger Davidsson.

Enligt en färsk utredningsrapport från kronofogden som också bifogats konkursansökan så saknar företagaren Rickard Handal utmätningsbara tillgångar för täckande av skulden. Enligt Handal själv har han löst skatteskulden genom ett lån. Idag uppger kronofogdemyndighetens kundtjänst att Handals företag Jouhanna Bistro & Bar har skulder på 576 726 kronor. Det finns fem stycken statliga skulder på 328 326 kronor och enskilda skulder på 248 530 kronor.I fogdens register har det funnits 46 ansökningar om betalningsföreläggande. Aktuellt för delgivningar just nu är 11 ansökningar på sammanlagt drygt 100 000 kronor. Skulderna finns inte medtagna dagens skuldkonto.

Artikelbild

Under konkursförhandlingen på onsdagen lämnade Handal ett underlag som ska granskas av sökande skatteverket. Därför återkallades konkursansökan om konkurs. Det beslutades om en frist till den 13 december.

– Skatteverket får den tiden att eventuellt återkalla ansökan eller lämna in yttrande om att vidhålla den. Framtida handläggning beror på vilket svar vi får, säger beredningsjuristen Alexandra Ferm, Luleå tingsrätt.

Skatteverkets handläggare Lars Danielsson som deltog i konkursförhandlingen avstår att kommentera det nya underlaget.

– Däremot kan jag säga att vi begär ett företag i konkurs av ett skäl. Nämligen att de inte kan betala sina skulder.