Ta fem minuter extra imorgon, le och säg JA. Det kommer att kännas fantastiskt! Jag vill bidra med fler spontana JA-leenden till människor jag möter, gör det du också! Varje gång jag svarar JA blir allt mycket bättre och roligare. Det första som händer är ofta att personen som frågar ler. Den känslan sprider sig som ett tillfredsställande rus och sen drar projektet igång direkt. Ibland leder det till en ny vänskap och nya dörrar öppnas, och ibland hamnar man helt utanför boxen – Boden hade aldrig haft Sveriges nordligaste kamel om det inte hade varit för spontana JA-leenden!

Vill du lyckas med det du vill åstadkomma måste du våga, det innebär ofta att säga JA och följa din magkänsla. Lika roligt är det när man får samma mynt tillbaka. När man har funderingar, vill förändra, driva något framåt och får direkta JA-svar. Det som ofta blir framgång är spontanitet, driv och JA! Bättre att bara börja, testa din idé och se vart vägen bär dig. Oavsett om det handlar om att organisera en löpartävling, plocka svamp, sätta upp ett militärtält på gården och bjuda in till spontanfest eller bygga en stugby utan någon erfarenhet av det skapas erfarenhet av Ja-svar. Det kan även vara vardagsgrejer som att laga något nytt till middag, säger du JA lär du dig något nytt. Jag får hela tiden spontana idéer, lär mig varje dag något nytt och vill ha JA-svar på mina (ibland) galna idéer!

När jag var 11 år ville jag att mamma skulle låta mig söka mitt första jobb eftersom jag ville köpa en dyr 24-växlad mountainbike. Och vet ni vad, hon sa JA! Det slutade med att jag i två år arbetade som reklamutdelare. Varje onsdag kväll efter innebandyträningen och söndagsmorgon cyklade jag iväg. Företaget var till en början skeptiskt med tanke på min ålder men jag sa alltid JA till att ta på mig extra distrikt om någon var sjuk och på det sättet blev jag en populär anställd hos dem. Tillslut, JA det blev en cykel och mycket mer!

Pappa sa JA samma år när jag ville öppna en depå på banken och köpa aktier för lönen jag fick från reklamutdelningen. Han följde mig till banken där jag fick hjälp att sätta igång nästa projekt. Det ledde till att jag varenda rast och håltimme på högstadiet sprang in till stan och sålde majblommor. Personalen sa alltid JA när jag frågade om jag fick stå utanför mataffärerna och sälja mina majblommor. Jag varvade mellan Hemköp, Coop och ICA varje dag och på det sättet sålde jag flest majblommor av alla i vårt avlånga land!

2016 tog jag mig till Blå hallen i Stockholm och fick stå på prispallen som en av årets unga företagare i Sverige, allt detta på grund av JA. Vi körde på samma ”JA-modell” på mitt första företag, vi sa alltid JA till alla jobb och blev Bodens största privata företag i branschen. Som kund blir man alltid glad när efterfrågan möts med ett positivt JA! Roligare och lättare att säga JA! Jag lovar dig, det blir lättare att direkt ta tjuren vid hornen istället för att fundera på hur, var och när ska jag börja. Mitt tips är att kasta dig ut, kavla upp ärmarna, säg JA och driv igång.

Jag skulle säga att det enklaste sättet att få extremt mycket gjort med vind i seglet är receptet: säg JA, LE och bara börja!